ATELJE

 

Namen ateljeja Juran je snovanje materialnega sveta, ki ponuja tišino, vzbuja občutke lepote in navidez ločeno materialno ter duhovno plat človeka povezuje v harmonično celoto.

 

 

ARHITEKTURA

 

V ateljeju ustvarjamo arhitekturni prostor, ki presega zgolj fizične potrebe in osebne želje posameznika. Materialne stvari niso zgolj funkcionalni pripomočki, temveč orodja, ki navdihujejo. V tem duhu atelje Juran ponuja snovanje celostnih umetniških del:

 

 

– celostno notranje oblikovanje;

– arhitekturo večjega in manjšega merila;

–  arhitekturno svetovanje. 

e: [email protected]

t: +386 31 786 092

Tadej Juranovič

ARHITEKT

 

Tadej Jurán je odraščal v družini z dolgotrajno mizarsko tradicijo. Študiral je v Ljubljani in na Nizozemskem. S polletnim odmikom v samotno gozdno hišo in njeno prenovo je položil temelje magistrski nalogi, za katero je prejel študentsko Plečnikovo nagrado. Leta 2017 je ustanovil atelje Juran. Kot zunanji sodelavec in koordinator projektov je v preteklosti sodeloval pri projektih večjega merila (razširitev potniškega terminala na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, Stanovanjski blok Tyrševa 2 v Mariboru, idr.). S podjetjem Lushna je soavtor arhitekture in razvoja več naravnih letovišč v Evropi in ZDA. Ob drugih nagradah in priznanjih je prejel tudi Slovensko nagrado za oblikovanje ter prestižno mednarodno oblikovalsko nagrado Red Dot.

Bi želeli podpreti atelje Juran pri snovanju materialnega sveta, ki odraža harmonijo, lepoto in kakovost brezčasnosti? Donirate lahko na spodnji povezavi. Hvala!